Cervantes fra Napa Valley

Cervantes er en ny kult producent fra Napa Valley. Den sidste skanse mod øst er den store Cervantes ranch. En ranch hvor vinen er prestigeproduktet og fuld fokus gives til de to vine der produceres. Derudover er der nektariner og ferskner, samt andre frugter.

Xavier Cervantes er manden der købte ranchen tilbage i 2012. Han fandt dette sted efter at have ledt i alt fra Mendoza til Bordeaux, efter et sted at producere vin i den bedste kategori. Xavier kommer fra Mexico hvor familien altid har haft en stor interesse for vin og mad som han har taget med sig til sine børn. I dag bor familien på gården og nyder den tætte kontakt til naturen og den ro det bringer.

For at få den perfekte vingård hyrede Cervantes Howard Backen, som også har været hos Harlan Estate. Sammen med vinmager Andy Erickson (tidligere Dalle Valle, Ovid og Mayacamas) er der lagt op til at disse vine bliver en af de kommende stjerner i Napa Valley. I dag er der 90 acres med vinmarker, hvor den ældste parcel er plantet i 1998. Der er mest cabernet sauvignon, men også mindre mængder af andre druer.

Vinmarkerne hos Cervantes har det godt med naturligt vand omkring sig, til de tørre perioder. Der arbejdes hårdt i markerne for at vinstokkene skal klare sig selv og bare sætte sunde gode druer til turen i kælderen.

Cervantes, Blacktail Red Bland, Napa Valley, 2018
Vinen Blacktail er opkaldt efter den sorthalede hjort der ofte ses på ejendommen. Det er en vin der er kombineret forskelligt hvert år, men altid udtrykker helheden fra Cervantes ejendommen. Der er ofte en del cabernet sauvignon, men blandet med malbec, cabernet franc og petit verdot fra egne marker. Det giver en vin i balance, med stor kompleksitet. Den sorte frugt og krydderiet fra fadet giver den flotte vin.

Omtale
98 point fra The Wine Advocate, Robert Parker “The 2018 Blacktail Proprietary Red Blend MMXIII is composed of 27% cabernet franc, 23% cabernet sauvignon, 23% malbec, 23% petite sirah and 4% petit verdot. Deep garnet-purple in color, it bursts with flamboyant blue fruits, plum preserves and black cherry compote notes, with hints of rose oil, Indian spices, camphor and pencil lead plus a waft of truffles. The intense, full-bodied palate delivers wonderfully ripe, rounded tannins with beautiful poise, leading to a long floral finish. Amazing wine!”

 

Cervantes, Cabernet Sauvignon, Napa Valley, 2018
Denne cabernet sauvignon kommer fra den ældste vinmark som Cervantes har plantet på deres bedste bakkeeksponering. Her modner druen perfekt og giver i sig selv en vin med stor kompleksitet. Vinen har en stor koncentration og friskhed med fin syre.

Omtale
97 point fra The Wine Advocate, Robert Parker “ The medium to full-bodied palate is jam-packed with juicy black fruits and is wonderfully plush, featuring a lively backbone with loads of spiciness coming through on the long finish.