America's Grape - Zinfandel

Zinfandel er en drue som er zynonymt med Californien, men som har en lang historie inden den slog sit navn fast. Nu kan vi roligt kalde den Californiens nationaldrue, selv om den kun står for ca. 9 % af beplantningen.

Rødvin på zinfandel er vine som passer godt til en bred vifte af serveringer, hvor vinen med sin fyldige og bløde stil er en god ledsager. Bedste oplevelser kan opnås til serveringer fra grillen, med barbecue-marinering.   

Er zinfandel og primitivo ens?

I dag ser man på zinfandel som en selvstændig drue, som er i familie med primitivo. De mange år i Californien har udviklet druen i sin egen retning, så den nu har sin egen karakter. Både zinfandel og primitivo druer giver dog vine som har store mængder sort frugt, høj smagsintensitet og forskellen skal mest findes i at primitivo i dag fremstår med højere tannin og syre end zinfandel.

Primitivo blev ført til Californien i midten af det 19. århundrede af italienske immigranter. Gennem årene fik den navnet zinfandel, måske som en omskrivning af navnet Black St. Peter, som den blev kaldt til at starte med i Californien. Både primitivo og zinfandel er den Kroatiske Crljenak Kaštelanski rent genetisk.

Se vores stores udvalg af zinfandel her: Zinfandel – Americanwine