Ed Sbragia 30 år som vinmager

Sbragia Family Vineyards

Det er lidt en usleben juvel vi har i sortimentet her. Ed Sbragia har gennem mere end 30 år stået for nogle af de trendsættende vine, fra de mest kendte områder i Californien. Den stil han har været med til at lægge for dagen, som vinmager hos Beringer, har skabt stilen for Chardonnay fra Californien. Stor intens bredskuldret Cabernet Sauvignon, skuler i mange tilfælde til forbilledet hos Beringer Private Reserve. Det er vine, som har været med til at skabe den vinkultur vi i dag kender fra Californien.

Da Ed Sbragia i 2006 valgte at gå solo, sammen med familien, så var vi heldige at få lov til at repræsentere ham her i Danmark. Det er stadig vine som har stor intensitet, masser af dybde og som er helt klassiske i stilen for både Napa Valley, men også den køligere dal i Sonoma.

Ved vores seneste ordre fik vi lov til at købe nogle små mængder af vine med lidt alder. Det viser i hvilken retning disse store vine bevæger sig. En stor oplevelse at smage, når vinen har fået det ekstra lag af smag med sig. Her tilbyder vi få flasker til salg af et par af hans ældre vine.

 

Sbragia, Chardonnay, Gamble Ranch 2016, Napa Valley

Stor og kraftfuld chardonnay fra enkeltmark i Napa Valley. Dette er en mark hvor Sbragia har en god kontakt, så de får førsteklasses druer at arbejde med. Den høje koncentration i mosten gør at den kan balancere 18 måneder på nye franske fade. En vin hvor moden tropisk frugt har selskab af flødekaramel, samt vanilje fra fadlagringen. Stor mundfylde og herlig saftig eftersmag. En stor vin, der viser hvad druen kan præstere under optimale betingelser. Nyd denne til en grillet fisk, eller bløde modne oste.

Sbragia, Cabernet Sauvignon, Monte Rosso 2015, Sonoma Valley

Ed Sbragia har fornøjelsen af at købe druer fra to mindre parceller på denne klassiske vinmark, som ligger højt oppe på bjergskråningen i Sonoma Valley. Marken har været ejet af Mark Martini og hans familie siden 1930erne.

Stor intensitet i flasken, hvor de ekstra år har tilført vinen nogle tertiære aromaer. Sort frugt, læder og skovbund. En vin der smager godt nu, men stadig kan gemmes en håndfuld år.

Vinen er kun smagt fra fad af The Wine Advocate, men der tildelt 94 – 96 point. ” I can’t wait to see this beauty in bottle!”

Billede af vin