Oregon - Pinot fra Cool Climate

Oregon - Pinot fra Cool Climate

Oregon er en vinstat som er svær at sammenligne direkte med andre stater i Amerika. Det er historien om at mange bække små, skaber en stor å. Der er i dag mere end dobbelt så mange producenter, som der var i 2005. Af disse producerer mere end 70 % under 5.000 kasser vin. I alt er der dog kun i oegnen af 1.000 vinerier i Oregon, som tilsammen producerer ca. 1 % af den vin der kommer ud af USA.

 Se vores Oregon Smagekasse

 De små vinerier står bag vine med stor personlighed, masser af kærlighed og en diversitet der skaber interessen. Fokus på kvalitet, fremfor mængde, har afstedkommet relativt mange flotte point i de væsentligste publikationer. I 2021 havde staten hele 23 % af vinene på Wine Spectators Top 100.

Klimaet i Oregon er præget af de kølige vinde der trækker ind fra Stillehavet og temperaturen er i den lave ende af spekteret, langt fra de varmere områder i Californien. Derudvoer er der stor forskel på dag og nattetemperaturen, hvilket er med til at sikre god syre og dermed friskhed i druerne. I den sidste ende giver det dig vine med balance, som passer rigtig godt til vores køkken her i Danmark.